อีกวิธีในการดื่มชาทุเรียนเทศช่วยในการป้องกันและต่อสู้กับโรคมะเร็ง
สำหรับการรักษาที่มีประสิทธิภาพและต่อสู้กับโรคมะเร็งแนะนำใบชาทุเรียนเทศ
ต้มน้ำ 1 ลิตร ต่อใบทุเรียนเทศแก่ 15 ใบ (ใบสดหรือแห้งก็ได้มีผลเหมือนกัน)
หั่นเป็นชิ้นเล็ก ๆ แล้วใส่ลงไปในน้ำเดือด เคี่ยวต่อไปในนำร้อน 30 นาที.
ระเหยไปเหลือน้ำเพียง 600 มล. กรองใบทุเรียนเทศออกจากน้ำชา
แบ่งชาทุเรียนเทศไว้ดื่ม 3 ครั้ง ครั้งละ 1 ถ้วย (200ml) ก่อนอาหาร 30 นาที 3 ครั้ง เช้า กลางวัน เย็น
เพื่อให้รสชาดดีขึ้นสามารถเพิ่มน้ำผึ้งลงไปได้
หลังจากดื่มร่างกายจะรู้สึกร้อนคล้ายกับผลของยาเคมีบำบัดแต่ไม่มีผลข้างเคียง ในเวลา 1 หรือ 2 สัปดาห์สามารถรู้สึกถึงประโยชน์ของทุเรียนเทศด้วยตัวของคุณเอง
และในเวลา 4 สัปดาห์สามารถตรวจสอบกับแพทย์แล้วพบว่าสุขภาพดีขึ้น
•ทุเรียนเทศ จากการทดสอบกับหนู มีผลกับมดลูก ดังนั้นจึงไม่ควรนำมาใช้ในระหว่างตั้งครรภ์
•ทุเรียนเทศ ในสัตว์ทดลองพบว่ามีผลให้มีความดันโลหิตต่ำ การขยายตัวของหลอดเลือด การเต้นของหัวใจ ดังนั้นจึงมีข้อห้ามสำหรับคนที่มีความดันโลหิตต่ำ
คนที่กำลังใช้ยาลดความดันโลหิตควรปรึกษาแพทย์ก่อนที่จะทุเรียนเทศและตรวจสอบความดันโลหิตของพวกเขาหลังการใช้ (เนื่องจากอาจจำเป็นต้องปรับยาที่ใช้)
•ทุเรียนเทศมีคุณสมบัติต้านจุลชีพ การใช้ต่อเนื่องในระยะยาวของพืชนี้อาจทำลายแบคทีเรียที่เป็นมิตรในระบบทางเดินอาหารเนื่องจากคุณสมบัติต้านจุลชีพของ แนะนำให้เสริมอาหารที่มีโปรไบโอติกและเอนไซม์ย่อยอาหารด้วย ถ้าจะใช้นานกว่า 30 วัน
•ทุเรียนเทศ จากการทดสอบกับหนูพบว่ามีคุณสมบัติที่ทำให้อาเจียน จากปริมาณการดื่มมากๆในครั้งเดียว อาจทำให้เกิดอาการคลื่นไส้อาเจียน ลดการใช้ ถ้ามีอาการนี้เกิดขึ้น
•การศึกษาชิ้นหนึ่งกับหนูที่ได้รับสารสกัดจากลำต้นเปลือก intragastrically (ที่ 100 มก. / กก. ) รายงานการเพิ่มขึ้นของdopamine, norepinephrine, and monomine oxidase activity การยับยั้งการปล่อย serotonin ในหนูที่ถูกกระตุ้นให้มีความเครียด
•สารสกัดแอลกอฮอล์จากใบทุเรียนเทศไม่พบอาการเป็นพิษหรือผลข้างเคียงในหนูที่การใช้ 100 mg / kg; อย่างไรก็ตามในปริมาณการใช้ 300 mg / kg พบว่าการลดพฤติกรรมก้าวร้าว และ ทำให้กระเพาะบีบตัวเล็กน้อย ถ้ามีอาการง่วงนอนเกิดขึ้นลดปริมาณการใช้ลง
ขณะที่การวิจัยยืนยันว่ามีสารต้านมะเร็งในปริมาณที่สูงในเมล็ดและรากของทุเรียนเทศ แต่ก็มีสารเคมีที่เป็นพิษหลายชนิดในเมล็ดและราก นักวิจัยได้ชี้ให้เห็นว่าอัลคาลอยด์เหล่านี้อาจจะมีการเกี่ยวข้องโรคพาร์กินสันที่ผิดปกติที่เกิดขึ้นในประเทศที่ใช้เมล็ดทุเรียนเทศเป็นสมุนไพรฆ่าพยาธิ ดังนั้นการใช้เมล็ดและรากของทุเรียนเทศไม่แนะนำในเวลานี้
หมายเหตุ:ผลิตภัณฑ์เสริมอาหารแนะนำ / ใช้กับชาทุเรียนเทศ:ใช้เสริมด้วยโปรไบโอติกเช่นโยเกิร์ตเสริมนมเนยหรือโปรไบโอติก ไม่ใช้ร่วมกับโคเอนไซม์ Q10 (ที่ใช้ในสหรัฐอเมริกา) ลดปริมาณการใช้ และปรึกษาแพทย์ถ้าคุณกำลังให้นมบุตร, ตั้งครรภ์หรือมีความดันโลหิตต่ำ
ANOTHER WAY TO MAKE SOURSOP TEA
For effective healing and to fight cancer take Soursop tea.
Boil 1 liter of water, then take 15 soursop matured leaves (fresh or dried ones both have same effect) and 1 small stem cut into small pieces and put into the boiling water then continue to boil the water on medium flame for 30 min., until the water evaporates to 600 ml . Now the soursop tea is ready to drink. Drink 1 cup (200ml) filtered soursop tea after cooling or warm, 3 times every day, in the morning, afternoon and in the night. For better taste you can add some honey (not sugar).
After drinking, the body feels the effects of heat, similar to the effects of chemotherapy but no side effects. In 1 or 2 weeks time you can feel the benefits of soursop yourself, and in 4 weeks time the improvements can be checked with the doctor.
Note: every time you drink soursop tea see that 30 mins. before and after, you don’t take any other food.
Contra-indications:
• soursop has demonstrated uterine stimulant activity in an animal study (rats) and should therefore not be used during pregnancy.
• soursop has demonstrated hypotensive, vasodilator, and cardiodepressant activities in animal studies and is contraindicated for people with low blood pressure. People taking antihypertensive drugs should check with their doctors before taking soursop and monitor their blood pressure accordingly (as medications may need adjusting).
• soursop has demonstrated significant in vitro antimicrobial properties. Chronic, long-term use of this plant may lead to die-off of friendly bacteria in the digestive tract due to its antimicrobial properties. Supplementing the diet with probiotics and digestive enzymes is advisable if this plant is used for longer than 30 days.
• soursop has demonstrated emetic properties in one animal study with pigs. Large single dosages may cause nausea or vomiting. Reduce the usage accordingly if this occurs.
• One study with rats given a stem-bark extract intragastrically (at 100 mg/kg) reported an increase in dopamine, norepinephrine, and monomine oxidase activity, as well as a inhibition of serotonin release in stress-induced rats.
• Alcohol extracts of soursop leaf showed no toxicity or side effects in mice at 100 mg/kg; however, at a dosage of 300 mg/kg, a reduction in explorative behavior and mild abdominal constrictions was observed. If sedation or sleepiness occurs, reduce the amount used.
While research confirms that these antitumorous acetogenins also occur in high amounts in the seeds and roots of soursop, different alkaloid chemicals in the seeds and roots have shown some preliminary in vitro neurotoxic effects. Researchers have suggested that these alkaloids might be linked to atypical Parkinson’s disease in countries where the seeds are employed as a common herbal parasite remedy. Therefore, using the seeds and root of soursop is not recommended at this time
IMPORTANT NOTE :
suggested supplements/use with soursop tea :
Take supplement with a pro biotic, such as yogurt, butter milk or probiotic supplements. Do not combine with Co-enzyme q10 (used in USA). Reduce the dossage in consultation with the Doctor if you are pregnant, lactating or have low blood pressure.
Tags : ทุเรียนเทศ, ทุเรียนน้ำ, ขายใบทุเรียนเทศแห้ง, Sour sop, Guanabana, Durian belanda, Annona muricata, .ทุเรียนแขก, มะทุเรียน, หมา